Forfatteraften

Pia Tafdrup, Thorvald Bertelsen og Hanne Hansen læser digte og haiku
Kulturarrangement
Dato: 
31. Oktober 2013 - 19:00
Haiku digte og Pia Tafdrups ”Salamandersol” i Café Vandtårnet, Nykøbing F d. 31. oktober kl. 19-21
Pia Tafdrup, Hanne Hansen og Thorvald Berthelsen læser deres vidt forskellige haikudigte og Pia Tafdrup præsenterer sin seneste digtsamling Salamandersol i Café Vandtårnet, Hollandsgård 20 i Nykøbing F. d. 31. okober kl. 19-21. Ivan Nio og Pia Boel lydsager oplæsningen Entré 40 kr.

Pia Tafdrups klange og rytmer berører os florlet i ’tæt omfavnelsesafstand’ og pakker tomme kinesiske æsker ud i drømmenes minefelt, så ordenes lysstorm sprænger tavsheden i smertebefrugtet fødsel.
Hanne Hansen komponerer stramt med befriende humor, så havfruen på land toner frem over bjerge af jakker til genbrug.
Thorvald Berthelsen tegner fragmenter af surrealistiske landskaber, der går af led og udvider øjeblikket på regnbuebroen, så uro går over og lysglimt gennemtrænger spindelvæv af glasmareridt.

Endelig læser Pia Tafdrup op af sin seneste digtsamling, Salamandersol, fra 2012, hvor man i 60 digte, et for hvert leveår, får en ’svimlende og bevægende oplevelse af et muterende liv med nedsmeltninger og genfødsler og føler sig lidt mere klar til at fortsætte sit eget liv med og mod døden’.

Pia Tafdrup har siden debuten i 1981 bl.a. udgivet 14 digtsamlinger, som er oversat til adskillige sprog. Hun modtog Nordisk Råds pris for Dronningeporten (1998) og har modtaget masser af andre priser, bl.a. Aarestrup Medaillen og den lille Nobelpris  Svenska Akademiens nordiska pris. Hun er desuden medlem af Det Danske Akademi og The European Academy of Poetry.
Hanne Hansen har bl.a. udgivet 5 haiku samlinger, stærkt inspireret af sine rejser i Japan og deltagelse i internationale haiku begivenheder. Hun udgiver også på engelsk. Hun har stiftet og er formand for netværket af danske haikuforfattere.
Thorvald Berthelsen bor i Sakskøbing, er lyriker, fagbogsforfatter og laver collager. Han er også formand for den lokale forfatterforening StORDstrømmen. Han har udgivet 2 digtsamlinger, og er udkommet på svensk, engelsk og serbokroatisk.

Oplæsningen er arrangeret af Café Vandtårnet, MultiCenter Syd, og den lokale forfatterforening StORDstrømmen. Den er støttet af Statens Kunstråd.